Ommellut sisustustekstiilit

Tarvitsetko mittatilauksena päiväpeitteet, heittopeitot, helmalakanat, koristetyynyt tai vaikka kattautekstiilit? Saat meiltä kaikki ommellut sisustustekstiilit suoraan kohteeseen toimitettuna. Tutustu valikoimaan!

Kohde: Resorts World Bimini, Suunnittelu: Pia Litokorpi, Almaco Group Oy, Valokuvaaja: Joni Rantasalo, Almaco Group Oy

Valmistamme koko sängyn peittävät päiväpeitteet tai pienemmät heittopeitot asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaan. Peitteet voivat olla yhdestä tai useammasta kankaasta valmistettuja, tikattuja tai tikkaamattomia, vuorilla tai ilman. Peitteeseen ei kohdistu samanlaista hankausta kuin verhoiltuihin huonekaluihin, joten peitekankaan ei tarvitse yhtä hankauksenkestävää kuin verhoilukangas. Olennaista kuitenkin on, että peitekangas ei nyppyynny käytössä ja että se on huollettavissa.
Helmalakanat ovat nykyisin yksinkertaisia ja suorahelmaisia. Korkeus vaihtelee sen mukaan halutaanko sängyn jalat jättää näkyviin ja kuinka korkea siivousvara halutaan jättää helman ja lattian väliin. Kiinnitystapoja on kolme: helmalakana voi olla kotelomainen niin, että helman kansiosa lepää patjan päällä. Kansikappaleessa on ulkoreunoilla varsinaista helmakangasta ja keskellä on hengittävämpää keskiökangasta (SL2). Keskiökangas voidaan jättää pois ja kiinnittää helmalakana tarranauhalla, mutta se edellyttää, että patjan kansiosassa on valmiiksi ommeltuna vastatarra. Kolmas tapa on erityisesti laivoissa käytetty; helmalakanassa ei ole kansikappaletta lainkaan, vaan helma kiinnittyy sängyn runkoon tarranauhalla. Viimeisintä tapaa ei voi käyttää runkosänkyjen kanssa, vaan tarvitaan erillinen sänkyrunko.

Kohde: Scandic Ikaalisten kylpylä, Suunnittelu: Contract Deco Oy, Valokuvaaja: Studio Jukka.Pekka Juvonen Oy

Perusmallin koristetyynyssä kaksi kangaskappaletta ommellaan toisiinsa ja saumaan ommellaan vetoketju. Perusmallissa koristetyynyn näyttävyys perustuu kankaan pintakuviointiin ja sävyyn.
Lisätehoa koristetyynyn ulkonäköön saadaan esimerkiksi terenauhalla, koristeellisilla nauhoilla yhdistämällä samaan tyynyyn useampaa kangasta. Koristetyynyissä käytämme paloturvallisia (SL1) sisätyynyjä. Vakiokoot ovat 40×40 cm, 45×45 cm, 50×50 cm, 60×60 cm, 35×55 cm, 35×70 cm, 40×60 cm, 50×60 cm ja 60×80 cm. Huom!
Koristetyynyn kokoa valitessa kannattaa ottaa huomioon käytettävän kankaan leveys, jotta kankaasta ei jäisi turhaa hukkaa. Esimerkiksi 45×45 cm kokoinen tyyny saadaan tehokkaammin leikattua 140 cm leveästä kankaasta kuin 50×50 cm kokoinen tyyny.

Kohde: Ravintola Backas, Suunnittelu: ADT Oy, Valokuvaaja: Nelli Kivinen

Löydät valikoimistamme ravintolakäyttöön soveltuvia kangaslaatuja, joista valmistamme asiakkaan toiveiden ja mittojen mukaisia kattaustekstiilejä: lautasliinoja, pöytäliinoja ja helmaliinoja.
Kattaustekstiilien kangasmateriaaleina ovat pellava-puuvilla, puuvilla, pellava-polyester ja polyester ja ne ovat vähintään 60° vesipestäviä.